ingredienten

Zuurkool

zuurkool

ingredient toevoegen

Zuurkool valt in de categorie groenten en komt in 272 recepten voor. Het combineert goed met peper, appel en zout.

Zuurkool komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met zuurkool →

Andere ingrediënten uit de groep koolsoorten

Zuurkool

Zuurkool is gesneden witte kool die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriƫn geconserveerd is. Zuurkool smaakt hierdoor zuur, maar wordt door sommigen zeer gewaardeerd. In Vlaanderen wordt frequent de term "choucroute" gebruikt, naar de Franse verbastering van de originele Duitse term "Sauerkraut".

Meer info over zuurkool op WikiPedia


De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. Zuurkool op Veggipedia

Energie van Zuurkool per 100 gr

kcal 2424
vet 00 gr
eiwit 22 gr
koolhydr. 44 gr

zuurkool komt voor in de volgende menugangen: