ingredienten

Spruitjes

spruitjes

ingredient toevoegen

Spruitjes vallen in de categorie groenten en komen in 180 recepten voor. Het combineert goed met zout, peper en knoflook.

Spruitjes komen het meest voor in recepten met

Meer combinaties met spruitjes →

Andere ingrediënten uit de groep koolsoorten

Spruitjes

Spruitkool of spruitjes werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". In het Engels gebruikt men nog steeds de term Brussels Sprouts. Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.

Meer info over spruitjes op WikiPedia


Spruitjes zijn groenten van de volle grond. Ze groeien aan de spruitjesplant en staan bekend om hun hoge gehalte aan vitamine C en de mild-bittere koolsmaak. Spruitjes op Veggipedia

Energie van Spruitjes per 100 gr

kcal 5353
vet 11 gr
eiwit 44 gr
koolhydr. 77 gr

spruitjes komen voor in de volgende menugangen: