ingredienten

Sperziebonen

sperziebonen

ingredient toevoegen

Sperziebonen vallen in de categorie groenten en komen in 494 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en knoflook.

Sperziebonen komen het meest voor in recepten met

Meer combinaties met sperziebonen →

Sperziebonen

De sperzieboon is een peulvrucht die met de peul als groente gegeten wordt. De sperzieboon behoort tot de boon. Witte bonen zijn de gedroogde, volgroeide zaden van de stamsperzieboon. De sperzieboon wordt ook wel prinsessenboon, slaboon of herenboon genoemd. Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van `aspergieboontjes'. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

Meer info over sperziebonen op WikiPedia


Deze bekende groente is ook bekend onder de namen slabonen en prinsessenbonen. Sperziebonen op Veggipedia

Energie van Sperziebonen per 100 gr

kcal 2424
vet 00 gr
eiwit 2.32.3 gr
koolhydr. 3.83.8 gr

sperziebonen komen voor in de volgende menugangen: