ingredienten

Sjalot

sjalot

ingredient toevoegen

Sjalot valt in de categorie groenten en komt in 1665 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en knoflook.

Sjalot komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met sjalot →

Sjalot

De sjalot ofwel eslook is een plant uit de lookfamilie. Er zijn verschillende soorten sjalotten met diverse vormen en kleuren. In tegenstelling tot uien waar elke plant normaal een enkele bol vormt, vormen sjalotten groepen scheuten: ze planten zich ook via scheuten voort.

Meer info over sjalot op WikiPedia


Dit kleine uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalot op Veggipedia

Energie van Sjalot per 100 gr

kcal 7575
vet 0.20.2 gr
eiwit 1.31.3 gr
koolhydr. 1717 gr

sjalot komt voor in de volgende menugangen: