ingredienten

Schorseneren

schorseneren

ingredient toevoegen

Schorseneren vallen in de categorie groenten en komen in 14 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en boter.

Schorseneren komen het meest voor in recepten met

Meer combinaties met schorseneren →

Schorseneren

De schorseneer is een plant uit de composietenfamilie. De plant wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdriet" of "huisvrouwenleed" opgeleverd. Bijnamen die ook aan de verwante paarse morgenster of haverwortel worden gegeven.

Meer info over schorseneren op WikiPedia


Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel armeluisasperges genoemd. Schorseneren op Veggipedia

Energie van Schorseneren per 100 gr

kcal 6868
vet 00 gr
eiwit 11 gr
koolhydr. 1616 gr

schorseneren komen voor in de volgende menugangen: