ingredienten

Schol

schol

ingredient toevoegen

Schol valt in de categorie vis en komt in 79 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en witte wijn.

Schol komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met schol →

Schol

De schol is een platte ruitvormige vis die samen met onder andere de bot en schar tot de scholachtigen wordt gerekend, die op hun beurt deel uitmaken van de platvissen. De huid van de schol is aan de rechterkant groenbruin en heeft oranje stippen. De ogen van de schol zitten aan de rechterkant. Aan de linkerkant is de schol wit.

Meer info over schol op WikiPedia


De schol heeft een gepigmenteerde zijde (donkerbruin tot donkergroen) en over het lichaam heldere oranjerode stippen. De schol wordt maximaal 1 meter lang. Schol op Visrecepten.nl

Energie van Schol per 100 gr

kcal 6868
vet 0.10.1 gr
eiwit 1717 gr
koolhydr. 00 gr

schol komt voor in de volgende menugangen: