ingredienten

Postelein

postelein

ingredient toevoegen

Postelein valt in de categorie groenten en komt in 15 recepten voor. Het combineert goed met zout, peper en knoflook.

Postelein komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met postelein →

Postelein

Postelein is een eenjarige plant, die behoort tot de posteleinfamilie. De soort komt van nature voor in India en het Midden-Oosten. De opgaande vorm van postelein wordt in Azië, Suriname en in Europa alleen in Nederland gebruikt als groente. In Iran wordt de groente al meer dan 2000 jaar gegeten. Ook bestaan er cultivars met grote bloemen voor de siertuin.

Meer info over postelein op WikiPedia


Postelein is een redelijk onbekende ‘vergeten' groente. Dat is jammer, want de verfijnde, scherpe, licht zure smaak past in tal van gerechten. Postelein op Veggipedia

Energie van Postelein per 100 gr

kcal 1818
vet 0.20.2 gr
eiwit 1.51.5 gr
koolhydr. 3.63.6 gr

postelein komt voor in de volgende menugangen: