ingredienten

Pastinaak

pastinaak

ingredient toevoegen

Pastinaak valt in de categorie groenten en komt in 37 recepten voor. Het combineert goed met zout, peper en boter.

Pastinaak komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met pastinaak →

Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Door de lengte van de penwortel is de groente niet geschikt voor teelt op kleigronden. De pastinaak wordt doorgaans in de tweede helft van april gezaaid. Bij vroeger zaaien gaat de plant al in het eerste jaar bloeien. Pastinaak wordt pas in november geoogst. Later oogsten in december of zelfs januari is ook mogelijk, omdat de wortel in de grond niet dood vriest.

Meer info over pastinaak op WikiPedia

Energie van Pastinaak per 100 gr

kcal 8181
vet 0.30.3 gr
eiwit 1.31.3 gr
koolhydr. 19.519.5 gr

pastinaak komt voor in de volgende menugangen: