ingredienten

Olijf

olijf

ingredient toevoegen

Olijf valt in de categorie fruit en komt in 6020 recepten voor. Het combineert goed met olijfolie, peper en zout.

Olijf komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met olijf →

Olijf

De olijf is de vrucht van de olijfboom, een boom van de olijffamilie. Het geslacht Olea telt ongeveer 30 soorten met een groot spreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. De olijf is traditioneel en ook vandaag de dag nog een van de belangrijkste landbouwproducten van onder andere de landen rond de Middellandse Zee.

Meer info over olijf op WikiPedia

Energie van Olijf per 1 stuk

kcal 77
vet 0.70.7 gr
eiwit 0.10.1 gr
koolhydr. 0.10.1 gr

olijf komt voor in de volgende menugangen: