ingredienten

Mozzarella

mozzarella

ingredient toevoegen

Mozzarella valt in de categorie zuivel en komt in 538 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en olijfolie.

Mozzarella komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met mozzarella →

Andere ingrediënten uit de groep kaas

Mozzarella

Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijke Mozzarella is de Mozzarella di Bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beiden zijn wel volgens dezelfde principe's vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De Mozzarella di Bufala is porseleinwit terwijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van de in koemelk aanwezige caroteen heeft. De Mozzarella di Bufala wordt als een delicatesse beschouwd, maar is in vergelijking met de koemelkmozzarella duurder.

Meer info over mozzarella op WikiPedia

Energie van Mozzarella per 100 gr

kcal 254254
vet 15.915.9 gr
eiwit 24.324.3 gr
koolhydr. 2.82.8 gr

mozzarella komt voor in de volgende menugangen: