ingredienten

Kwark

kwark

ingredient toevoegen

Kwark valt in de categorie zuivel en komt in 324 recepten voor. Het combineert goed met suiker, zout en boter.

Kwark komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met kwark →

Kwark

Kwark of plattekaas is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas. De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriƫn, waarna er stremsel aan wordt toegevoegd. Na 24 uur verzuren en stremmen op kamertemperatuur wordt de massa gesneden en in een kwarkzak uitgelekt. Er blijft ongeveer een derde van de aanvangshoeveelheid over. Deze massa wordt daarna goed geroerd. Kwark kan worden gemaakt van koemelk, maar ook van geitenmelk of schapenmelk.

Meer info over kwark op WikiPedia

Energie van Kwark per 100 gr

kcal 6464
vet 00 gr
eiwit 1313 gr
koolhydr. 33 gr

kwark komt voor in de volgende menugangen: