ingredienten

Kreeft

kreeft

ingredient toevoegen

Kreeft valt in de categorie vis en komt in 123 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en rivierkreefjes.

Kreeft komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met kreeft →

Kreeft

Kreeft is een algemene aanduiding voor verschillende soorten kreeftachtigen die gebruikt worden als voedsel. In sommige streken als Scandinavië en landen rond de Middellandse Zee zijn zeevruchten als kreeften populair en worden veel gegeten. In veel landen is het echter een specialiteit die vaak gegeten wordt in restaurants. Kreeft wordt beschouwd als delicatesse en is in Europa relatief duur. De wereldwijde kreeften-industrie levert jaarlijks 1,8 miljard dollar aan handel op.

Meer info over kreeft op WikiPedia


De krab heeft een breedte van maximaal 30 cm (komt overeen met 6 kg). De kleur van het rugschild en potenzijn overwegend bruinrood, de vingers van de scharen zijn bijna zwart. De onderzijde van de krab is wit. Kreeft op Visrecepten.nl

Energie van Kreeft per 100 gr

kcal 8282
vet 22 gr
eiwit 1616 gr
koolhydr. 00 gr

kreeft komt voor in de volgende menugangen: