ingredienten

Krab

krab

ingredient toevoegen

Krab valt in de categorie vis en komt in 143 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en citroen.

Krab komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met krab →

Krab

Krabben zijn een infraorde van kreeftachtigen die leven in water of in de directe nabijheid van water. Zeekrabben komen alleen voor in kuststreken, terwijl landkrabben, boskrabben en mangrovekrabben in zoet water leven. Voor de voortplanting echter zijn vrijwel alle krabben afhankelijk van oppervlaktewater. Slechts enkele soorten leven in woestijnen en houden zich in leven met dauwdruppels. Er zijn 6793 beschreven soorten, waarvan er 38 in Nederland voorkomen, zie ook het hoofdartikel Krabben in Belgiƫ en Nederland. De bekendste soort, de Chinese wolhandkrab, wordt als enige regelmatig op het land aangetroffen en leeft in de nabijheid van rivieren en meren. Het is echter een exoot die oorspronkelijk niet in Europa voorkomt.

Meer info over krab op WikiPedia


De krab heeft een breedte van maximaal 30 cm (komt overeen met 6 kg). De kleur van het rugschild en potenzijn overwegend bruinrood, de vingers van de scharen zijn bijna zwart. De onderzijde van de krab is wit. Krab op Visrecepten.nl

Energie van Krab per 100 gr

kcal 121121
vet 55 gr
eiwit 1919 gr
koolhydr. 00 gr

krab komt voor in de volgende menugangen: