ingredienten

Komkommer

komkommer

ingredient toevoegen

Komkommer valt in de categorie fruit en komt in 962 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en knoflook.

Komkommer komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met komkommer →

Komkommer

De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten, en daarom ook wel als groente wordt beschouwd. Maar de komkommer behoort in feite tot de vruchtsoort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort dus tot dezelfde familie als de meloen en tot hetzelfde geslacht als de courgette. Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.

Meer info over komkommer op WikiPedia


De komkommer is een eenjarige vrucht die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. Komkommer op Veggipedia

Energie van Komkommer per 100 gr

kcal 88
vet 00 gr
eiwit 11 gr
koolhydr. 11 gr

komkommer komt voor in de volgende menugangen: