ingredienten

Knolselderij

knolselderij

ingredient toevoegen

Knolselderij valt in de categorie groenten en komt in 141 recepten voor. Het combineert goed met zout, peper en prei.

Knolselderij komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met knolselderij →

Andere ingrediënten uit de groep seldrij

Knolselderij

Knolselderij is een variant van het kruid snijselderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo'n 10 cm. De knollen voor industriƫle verwerking moeten groter zijn dan die voor verse consumptie. Hoewel knolselderij voor de knol geteeld wordt, kunnen de bladeren ook worden gegeten. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.

Meer info over knolselderij op WikiPedia


Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant met een diameter van zo'n 10 cm. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de blad- en bleekselderij. Knolselderij op Veggipedia

Energie van Knolselderij per 100 gr

kcal 3636
vet 00 gr
eiwit 22 gr
koolhydr. 77 gr

knolselderij komt voor in de volgende menugangen: