ingredienten

Knolraap

knolraap

ingredient toevoegen

Knolraap valt in de categorie groenten en komt in 5 recepten voor. Het combineert goed met appel, peper en aardappel.

Knolraap komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met knolraap →

Knolraap

Knolraap, ook meiraap, meiknolletje, knol of raap genoemd is een oude groente die in Nederland vrijwel alleen nog door de amateurtuinder en in de biologische landbouw geteeld wordt, maar bijvoorbeeld in Belgiƫ en Frankrijk heel gewoon is. Knolrapen worden vers gegeten en kunnen ook in salades gebruikt worden. Knolrapen moeten niet verward worden met koolraap. Sommige rassen van knolraap kunnen uitgroeien tot een gewicht van ruim 1 kg. In De Streek in Noord-Holland werd vroeger veel knolraap geteeld voor de export naar Groot-Brittanniƫ. De naam "meiraap" duidt op het feit dat de knolraap alleen in het voorjaar geteeld wordt, omdat de plant niet winterhard is. De stoppelknol is ook een knolraap, die vroeger veel na de graanoogst gezaaid werd en aan het vee wordt gevoerd. Bij stoppelknollen zijn er rassen met en zonder knol.

Meer info over knolraap op WikiPedia


Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. Knolraap op Veggipedia

knolraap komt voor in de volgende menugangen: