ingredienten

Kipfilet

kipfilet

ingredient toevoegen

Kipfilet valt in de categorie vlees en komt in 2472 recepten voor. Het combineert goed met kip, peper en zout.

Kipfilet komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met kipfilet →

Andere ingrediënten uit de groep kippenvlees

Kipfilet

Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.

Meer info over kipfilet op WikiPedia

Energie van Kipfilet per 100 gr

kcal 187187
vet 4.74.7 gr
eiwit 33.433.4 gr
koolhydr. 0.50.5 gr

kipfilet komt voor in de volgende menugangen: