IJsbergsla valt in de categorie groenten en komt in 380 recepten voor. Het combineert goed met sla, peper en zout.
IJsbergsla komt het meest voor in recepten met
Meer combinaties met ijsbergsla →
Andere ingrediënten uit de groep slasoorten
IJsbergsla
IJsbergsla of ijssla is een slasoort die begin 20e eeuw in Californië geïntroduceerd werd onder de naam "Iceberg". Deze naam kreeg de soort vanwege het transporteren van de sla per trein van de west naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en veelal iets doorzichtig. De bladeren vormen een gesloten krop, de randen kunnen krullend uiteen staan maar kunnen ook strak om de krop 'gevouwen' zijn.
Meer info over ijsbergsla op WikiPedia
IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. IJsbergsla op Veggipedia
Energie van IJsbergsla per 100 gr
kcal | ![]() |
---|---|
vet | ![]() |
eiwit | ![]() |
koolhydr. | ![]() |
Recepten met ijsbergsla → alle recepten: 380
- Knapperige Reepjes Kip
- Kipspiesen met knoflookbrood
- Pita's met kip en houmous
- Crispy Chicken Caesar Wrap
- Gevulde Wraps met garnalensalade
- Spareribs met roquefortsalade
- Shoarma Wrapper
- Taartje van rundertartaar met tomaten-basilicum dressing
- Hollandse garnalencocktail
- Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
ijsbergsla komt voor in de volgende menugangen: