ingredienten

IJsbergsla

ijsbergsla

ingredient toevoegen

IJsbergsla valt in de categorie groenten en komt in 380 recepten voor. Het combineert goed met sla, peper en zout.

IJsbergsla komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met ijsbergsla →

Andere ingrediënten uit de groep slasoorten

IJsbergsla

IJsbergsla of ijssla is een slasoort die begin 20e eeuw in Californi├ź ge├»ntroduceerd werd onder de naam "Iceberg". Deze naam kreeg de soort vanwege het transporteren van de sla per trein van de west naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en veelal iets doorzichtig. De bladeren vormen een gesloten krop, de randen kunnen krullend uiteen staan maar kunnen ook strak om de krop 'gevouwen' zijn.

Meer info over ijsbergsla op WikiPedia


IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. IJsbergsla op Veggipedia

Energie van IJsbergsla per 100 gr

kcal 1010
vet 00 gr
eiwit 0.50.5 gr
koolhydr. 22 gr

ijsbergsla komt voor in de volgende menugangen: