ingredienten

Dadels

dadels

ingredient toevoegen

Dadels valt in de categorie fruit en komt in 110 recepten voor. Het combineert goed met zout, suiker en peper.

Dadels komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met dadels →

Dadels

Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. De bekendste soorten zijn: Balah, 'Adjwa, Galaas, Raziez, Ganiezie, Maskaani, 'Anbara, Mawaadj-ie, Badj-iera, Gharra, Halawaa, Salmie, Hajjaanie, Zaghloel, Bint 'iesh, en Samaani.

Meer info over dadels op WikiPedia

Energie van Dadels per 100 gr

kcal 300300
vet 00 gr
eiwit 22 gr
koolhydr. 7373 gr

dadels komt voor in de volgende menugangen: