ingredienten

Cheddar

cheddar

ingredient toevoegen

Cheddar valt in de categorie zuivel en komt in 156 recepten voor. Het combineert goed met kaas, peper en zout.

Cheddar komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met cheddar →

Andere ingrediënten uit de groep kaas

Cheddar

Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende van koemelk gemaakte harde kaas die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Somerset. Tegenwoordig wordt Cheddar gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, de Ierse Republiek, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Zweden. Meestal gaat het daarbij om massaproductie en de kwaliteit en smaak varieert sterk. De pittige smaak ontstaat door het rijpingsproces, dat bij ambachtelijk vervaardige kaas wel twee jaar kan duren. De typische oranje kleur ontstaat door toevoeging van orleaan.

Meer info over cheddar op WikiPedia

Energie van Cheddar per 100 gr

kcal 401401
vet 3333 gr
eiwit 2626 gr
koolhydr. 00 gr

cheddar komt voor in de volgende menugangen: