ingredienten

Champignons

champignons

ingredient toevoegen

Champignons vallen in de categorie groenten en komen in 2396 recepten voor. Het combineert goed met peper, zout en knoflook.

Champignons komen het meest voor in recepten met

Meer combinaties met champignons →

Andere ingrediënten uit de groep paddestoelen

Champignons

Een champignon van de soorten Agaricus bisporus en Agaricus bitorquis is een eetbare paddenstoel die in Nederland sinds de jaren 70 van de twintigste eeuw volledig is ingeburgerd. Champignons worden in Nederland bijna volledig in champignoncellen gekweekt op een speciaal samengestelde voedingsbodem van onder andere paardenmest en dekaarde. De teelt in Nederland vindt voornamelijk plaats in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Vroeger werden champignons geteeld in de fluweelgrotten in Valkenburg en in de St. Pietersberg bij Maastricht.

Meer info over champignons op WikiPedia


Champignons zijn paddenstoelen met een ronde witte hoed en een vrij neutrale smaak. Champignons op Veggipedia

Energie van Champignons per 100 gr

kcal 1616
vet 00 gr
eiwit 33 gr
koolhydr. 11 gr

champignons komen voor in de volgende menugangen: