ingredienten

Bloemkool

bloemkool

ingredient toevoegen

Bloemkool valt in de categorie groenten en komt in 350 recepten voor. Het combineert goed met bloem, peper en zout.

Bloemkool komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met bloemkool →

Andere ingrediënten uit de groep koolsoorten

Bloemkool

Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. De botanische naam voor bloemkool is Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentiëerde bloemknoppen, dit in tegenstelling tot broccoli.

Meer info over bloemkool op WikiPedia


Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Het is door zijn milde, toegankelijke smaak een van de meest populaire groenten in Nederland. Bloemkool op Veggipedia

Energie van Bloemkool per 100 gr

kcal 2020
vet 00 gr
eiwit 22 gr
koolhydr. 33 gr

bloemkool komt voor in de volgende menugangen: