ingredienten

Blauwschimmelkaas

blauwschimmelkaas

ingredient toevoegen

Blauwschimmelkaas of blauwaderkaas valt in de categorie zuivel en komt in 21 recepten voor. Het combineert goed met kaas, melk en peper.

Blauwschimmelkaas komt het meest voor in recepten met

Meer combinaties met blauwschimmelkaas →

Andere ingrediënten uit de groep kaas

Blauwschimmelkaas

Blauwschimmelkaas is een kaas met een blauwe schimmel als opvallendste kenmerk. Roquefort, een schapenkaas uit Frankrijk is een goed voorbeeld. Een goedkopere soort is Bleu d'Auvergne, deze is gemaakt van koemelk. Uit Denemarken komt de Danish Blue of Danablu. Ook in Belgisch Limburg wordt er blauwschimmelkaas gemaakt: Le Bleu d’Adèle. Eveneens van koemelk worden Blue de Hollande, de Engelse Stilton en de Italiaanse Gorgonzola gemaakt.

Meer info over blauwschimmelkaas op WikiPedia

Energie van Blauwschimmelkaas per 100 gr

kcal 353353
vet 3030 gr
eiwit 2020 gr
koolhydr. 11 gr

blauwschimmelkaas komt voor in de volgende menugangen: